duminică, 2 iunie 2013

Magia Copilăriei ~ 1 Iunie 2013

Dragi prieteni ai lumii,

Vă mărturisesc că am trăit una dintre cele mai frumoase Zile ale Copilăriei! Rasete multiplicate şi multicolore ale copiilor, ce poate fi mai revigorant pentru fiinţă? Ne-am gandit să facem din 1 Iunie 2013 un moment de trăire de neuitat...16 sufletele de copii, împreună cu bunicii şi părinţii lor,  ne-am adunat într-o sală din Liceul Lucian Blaga din Cluj Napoca sub semnul Ziua Copilăriei ~ Ziua Inimii Deschise.

  Pentru că ne-am dorit să înviem un spaţiu de poveste, am încercat să obţinem o costumaţie de la Opera Romană din Cluj Napoca. Şi am reuşit..." De obicei dl. director nu prea semnează astfel de cereri" ne spune dna Monica, de la garderoba Operei. Însă se pare că Cineva acolo sus doreşte să se poată. Astfel că Gavrilă, un cavaler medieval şi cu rochiţa mea de epocă au adus uşor atmosfera acelui timp imemorial " a fost odată ca niciodată"...

Pentru momentul sensibil din deschidere, i-am avut alături pe olimpicii la flaut Miruna şi Bogdan de la Şcoala de Muzică, care ne-au interpretat excepţional un duet de Mozart.

Pentru ca să ne cunoaştem am inventat să ţesem un fel de "panză de păjanjen" şi să spunem ce înseamnă Copilăria pentru noi : "Bucurie, Puritate, Joc, Veselie, Prieteni, Spontaneitate, Prezent, Spaţiu Sacru" au fost cateva din răspunsurile primite de la copiii mai mari sau mai mici :).


A urmat dansul baloanelor, şi înmanarea lui la colegul din spate ...cu multe rasete zglobii care au reuşit să descreţească frunţile noastre. Ce mult le-a plăcut prichindeilor să îşi aleagă un partener de echipă şi să se lege cu fundiţă de picioare. Au avut de străbătut împreună un traseu, iar asta doar îmbrăţişaţi sau bine stranşi se putea...    




La momentul artistic cei mici şi-au putut etala talentele. Tudor ne-a surprins cu o piesă pe tema prezentului, învăţată la Şcoala de muzică.

 Andrei ne-a interpretat la fluier "Odă Bucuriei".

Andrada ne-a spus poezia cu Pinguinul din Labrador pe care surioara Ema l-a interpretat la actorie.

Akos a interpretat rolul său favorit de fotbalist şi a venit cu tricoul care avea inscripţionat numele lui: 

Raul şi Norbert au adus un inedit în scenă şi au făcut să radem cu lacrimi la proba lor de "Luptă cu încetinitorul" :-) 

Cei doi verişori Marius şi Matei ne-au făcut o demostraţie spontană de karate kid: 

Iar costumaţia cea mai exotică a fost  reprezentată de "Piratul" Robert: 

Spre surprinderea nostră, inclusiv Gavrilă s-a întrecut pe sine şi a ne-a încantat cu muzicuţa lui, pe care a reînviat-o după mai bine de 40 de ani! Felicitări!

A urmat o probă tare îndrăgită : "Scaunele Cantătoare". Se dansa pe piesa de la Gangam Style, iar cei care nu mai aveau loc cand piesa se oprea, se eliminau, nu înainte de a răspunde la întrebări recapitulative din lecţiile pe care noi le avem în fiecare miercuri cu copiii la Casa Curcubeu din Cluj Napoca:

La întrebarea "Prin ce cuvant ne exprimăm aprecierea faţă de cineva?" 

Alesia a răspuns spontan : "- Prin, te iubesc!"

Marele premiu a fost caştigat la acest joc de către Akos Laszlo. Aici a dat dovadă de fair-play, deoarece a observat lacrimi în ochişorii lui Robert pentru că nu a ieşit primul şi astfel a mers să îl înmaneze. Pentru asta ne plecăm în faţa măreţiei inimii copilului, pe drept cuvant, el este Tatăl Omului!


Toţi copiii au primit premii şi Diplome de Participare la Serbarea Copilăriei, pentru contribuţia lor la o viaţă mai frumoasă şi mai armonioasă, atat în familie, în oraş cat şi în comuitatea în care trăim...


Mulţumim familiilor prezente, părinţilor şi bunicilor publicul spectator al micilor actori...



La feedaback- ul din final, copilutii  ne spuneau ce le-a plăcut: proba cu scaunele, cea cu baloanele, proba legată la picior dar cei mai mulţi au spus..."mi-a placut tot", "m-am distrat foarte bine", " mi-a plăcut totul"...



"Parcă am  întinerit 1000 de ani, sper să răman mereu în această stare. " spunea Mihai, bunicul lui Raul :)

La Mulţi Ani, Copilăriei! Ne dorim copii sănătoşi, veseli, optimişti, oameni de caracter care vor duce viitorul pe culmile înalte ale evoluţiei omenirii. "Îmi doresc Copilărie Veşnică " scria Andrei pe balonul unde aveau să îşi înscripţioneze propria lor dorinţă.  

Au urmat alte surprize dulci. Ne-am simţit răsfăţate iar de viaţă şi de Gizela, care a împărţit de la firma unde lucrează, flori tuturor fetelor şi femeilor prezente... 

Nu am cuvinte să mulţumesc tuturor participanţilor deoarece am simţit că s-au scufundat mai multe inimi într-o singură inimă iar acest sentiment este înalţător! 

Multumesc pentru fotografii Doiny Cory, tu reuşeşti să mă surprinzi atunci cand raman fascinată de universul acesta al Copiilor şi îţi mulţumesc!   


Împreună cu colegul Gavrilă de la Asociaţia Proiect Curcubeu, mulţumim tuturor sponsorilor care au făcut posibilă această întalnire. 

Însă, nu în ultimul rand, Ţie Copilule, Colţ de Rai, 
care ştii că acestă "Copilărie este un Cadou de la Dumnezeu "( cum spunea Norbert)







Un comentariu:

  1. Îți mulțumesc, frumoasă prințesă Daniela, pentru stăruința cu care ai crezut și crezi în ceea ce facem.
    Îți mulțumesc, frumoasă prințesă Daniela, pentru că ai confirmat încă o dată ceva: întotdeauna frumusețea interioară se reflectă prin frumusețea exterioară.
    Îți mulțumesc, prințesă luminoasă, pentru că mi-ai dat și îmi dai încredere, confirmând că drumul pe care am pornit este cel bun.
    Fii binevucântată mereu!

    un Călător prin vremuri <3

    RăspundețiȘtergere